Punëkërkues

Punëkërkues Trajnim dhe edukim

Ja se çfarë nuk duhet të merrni me vete gjatë një interviste pune

Foto 33Ka disa sende që ju mund t’i merrni me vete në intervistën e punës, për shembull: një kopje të printuar të CV-së, një portofol apo dosje, dokumenta të tjerë të nevojshëm, ndoshta edhe një çadër nëse bie shi. Ka gjithashtu disa gjëra të tjera që nuk duhet t’i merrni me vete pasi mund të ndikojnë në mundësitë tuaja për të fituar pozicionin. Më poshtë janë disa prej tyre: 1-Prindërit Nuk mund të sillni prindin tuaj në një intervistë pune, sado të lidhur të jeni me të. Ju po aplikoni për një vend pune dhe do të prezantoni veten tuaj. Nuk mund të silleni si një fëmijë që keni nevojë për mbështetjen e prindërve. 2- Telefoni Sigurisht që do të keni një telefon me vete, por duhet ta fikni atë në momentin që hyni në intervistë. Që të meritoni pozicionin e punës, duhet t’i kushtoni intervistuesve vëmendjen tuaj të plotë.  3- Kafe Ndoshta intervistuesi mund t’jua ofrojë një kafe, por ju nuk duhet të keni me vete një kafe kur paraqiteni në orarin e intervistës. Mund të duket si sjellje e papërshtatshme në sytë e punëdhënësit. 4- Një produkt nga një kompani rivale Ju nuk mund të shfaqeni në një intervistë me kompaninë Coca-Cola me një pije Pepsi në duart tuaja. Do të krijonit përshtypje jo të mira. 5- Libra apo revista Nuk duhet të merrni me vete libra apo revista të cilat mund të kenë përmbajtje jo të përshtatshme. Kështu do të dukeni si një kadidat jo serioz, jo professional, pasi nuk i shërbejnë qëllimit përes jeni aty. 6- Gjërat që mund të keni blerë Mund ta lini bërjen e pazarit për më vonë. Nëse shfaqeni në intervistë me gjerat që sapo i keni blerë, do të dukeni sikur thjesht keni gjetur pak kohë të lirë nga angazhimet tuaja dhe keni ardhur në atë intervistë. 8- Ushqimi Nuk mund të hani para intervistuesve. Kjo është një sjellje absolutisht jo etike.