Punëkërkues

Punëkërkues Statistika

Puna më e përhapur në Shqipëri

Në Shqipëri, një numër i konsiderueshëm i të punësuarve angazhohen në profesione dhe sektorë të ndryshme. Një pjesë e madhe e tyre punojnë si shitës, kamerier, administrator, ose punëtor krahu. Në këto profesione dhe zanate, numri total i të punësuarve arrin në 102 mijë, duke treguar se ky është një sektor i rëndësishëm në tregun e punës.

Në veçanti, shitësit në dyqane janë kategoria më e madhe me mbi 39 mijë të punësuar, ndërsa administratorët në sipërmarrje private ndjekin me 22 mijë e 400 të punësuar. Kafenetë janë një sektor tjetër i rëndësishëm, ku punojnë rreth 14 mijë kamerierë dhe gati 27 mijë punëtorë të krahut dhe ndihmës. Këto shifra tregojnë për strukturën e tregut të punës dhe rëndësinë e këtyre profesioneve dhe sektorëve në vend.

E ftuar në studion e “Dita Jonë” në A2 CNN ishte Eljana Mete, eksperte e tregut të punës dhe bashkëthemeluese e duapune.com

Për të ndjekur intervistën e plotë klikoni KETU 

Puna më e përhapur në Shqipëri, shitës e kamerier.00_00_47_12.Still001.bmp