Punëkërkues

Punëkërkues Këshillimi i karrierës Këshilla mbi intervistimin

Jeni gati për një Intervistë Online?

Si të kaloni me sukses një intervistë Online Pune? - 6 këshilla

Veçanërisht post pandemisë #covid19 zhvillimi i intervistave online nga ana e rekrutuesve është bërë pjesë e rëndësishme e procesit të përzgjedhjes së kandidatëve. Intervistimi Online është mjaft eficient si për punëdhënësin edhe për punëkërkuesin dhe në mjaft raste mund të përdoret si një fazë e parë e përzgjedhjes së kandidatit, ndaj duhet t'i japim rëndësinë e duhur. Për të patur një impakt sa më pozitiv ju sugjerojmë të kini parasysh këto këshilla:

 1. Të jeni të përgatitur:
  • Mësoni rreth kompanisë
  • Praktikoni përgjigjet tuaja
  • Parapërgatisni pyetjet tuaja
 2. Praktikoni një “video call” me miqtë:
  • Provoni të hapni kamerën
  • Të kontrolloni cilësinë e zërit dhe të internetit
 3. Zgjidhni këndin e duhur:
  • Zgjidhni vendin e pështatshëm ku do të filmoheni
  • Një kënd sa më neutral, me pak ngjyra dhe me dritë natyrale
 4. Kujdesuni për paraqitjen tuaj:
  • Vishuni sikur intervista do të bëhet fizikisht
  • Kujdesuni për mënyrën e qëndrimit para kamerës
 5. Paraqituni online në intervistë pak minuta para orarit të caktuar
 6. Jini të lirshëm në komunikim:
  • Buzëqeshni
  • Përdorni gjuhën e trupit
  • Konfirmoni ose pohoni me lëvizje të kokës
  • Përpiquni të mos e ndërprisni intervistuesin
  • Mbylleni bisedën me një përshëndetje miqësore

Ju urojmë sukses!

Për këshilla të tjera vizitoni duapune.com/blog